Tű nélküli mezoterápia

LEGÚJABB MEZOTERÁPIÁS KEZELÉSEKRŐL KLIKK IDE

mezoterapia tu nelkul

A kozmetika készítmények alapvető problémája, hogy hogyan győzzük le a bőr természetes védekező funkcióját, amely megakadályozza a hatóanyagok bejuttatását. Ezért például ha bekrémezzük a bőrünket, csak a legfelső elhalt réteget kezeljük, amely már nem képes megújulásra. Ilyenkor csak a bőr tüneti állapotán, szárazságérzeten, zsírosodáson javítunk, de igazi bőrmegújító hatást nem tudunk elérni, mivel a hatóanyagokat nem tudjuk bejuttatni kellő mélységbe, a probléma igazi forrásához.

 

Orvosi szinten közvetlen injekciózással természetesen bejuttathatók a szükséges hatóanyagok, viszont a kozmetikai ipar régóta küzd ennek a fájdalommentes kozmetikai alternatívájával. Ezen a területen jelent a tű nélküli mezoterápia igazi nagy áttörést, mely igazából egy orvos-kozmetikai eljárás. Orvosok és kozmetikusok egyránt alkalmazzák a világ minden pontján.

Napjainkban a steril és tömény hatóanyagokat, a bőr mélyebb rétegeibe, közvetlenül a problémáért felelős sejtekhez, a non-invazív (nem jár semmilyen durva, testbe/érbe hatoló beavatkozással) módokat kivéve kizárólag tű nélküli mezoterápiával jutatthatjuk be
. Így jóval eredményesebb hatást tudunk elérni, mint bármely más módszerrel (gyógyszerek szedése, krémezés, ultrahang, stb.). Már az első kezelés során látványos és tartós eredményeket érhetünk el, az arcfitalalítás, bőrfeszesítés, zsírbontás, stria, narancsbőr és a hajhullás területén.

tunelkulimezoterapia

A hagyományos "tűs" mezoterápia során egy automata pisztollyal nagyon vékony injekciós tűn keresztül adagoljuk a hatóanyagot a bőrbe.


A "tű nélküli" mezoterápiánál egy készülékkel, un. elektroporátorral juttatjuk a hatóanyagot a bőrbe. Az eljárás lényege, hogy a készülék speciális rádiófrekvenciás hullámok segítségével képes megnyitni a bőrsejtek falát, kis csatornákat nyitva, ezeken keresztül juttatva be a szükséges hatóanyagokat. Az eljárás során a kezelőfejet mozgatjuk a bőrön (hasonlóan, mint az ultrahangkezelésnél).  Az eljárás II. generációs tű nélküli mezoterápiás készülékekkel teljesen fájdalommentes, sőt még kellemes "mikromasszázs" érzet is tapasztalható.
Az I. generációs tű nélküli mezoterápiás készülékeknél szükséges valamilyen zselésítő anyagot, legtöbbször kontakt gélt, vagy 3,5% hialuron savat  alkalmazni a koktélhoz, ellenkező esetben kellemetlen a kezelés.


Honnan tudjuk, milyen készülékkel végzik a kezelést?

Amennyiben a kezeléshez alkalmazott koktél olyan híg mint a víz, és a kezelés nem kellemetlen, akkor II. generációs tű nélküli mezoterápiás készülékekről beszélhetünk.

Mennyire eredményes?

A szakma és a mi tapasztalataink is azt támasztják alá, hogy a tű nélküli  mezoterápia hatékonyságában és eredményességében megegyezik a tűs mezoterápiával, így lassan valószínűleg felváltja azt. Remek alternatívát jelent azok számára, akik tartanak a tűs eljárás vélhető kellemetlenségeitől. Természetesen ez csak akkor igaz, ha a tű nélküli mezoterápiás kezeléseknél is pont ugyanazon 100%-os sterilitású koncentrált töménységű összetevőket alkalmazzuk, mint a tűs (injekciós) mezoterápiánál.


A professzionális tű nélküli mezoterápiában a - hazánkban is terjedő - sokössztevős koktélokat már nem alkalmazzák, mivel a sok összetevő miatt a látványos és eredményes kezeléshez szükséges összetevőket nem tartalmazzák kellő mennyiségben.

 

A igazán eredményes kezelésekhez maximum 3 koncentrált töménységű összetevőből összeállított koktélokat kell alkalmazni. Az összetevők megválasztását a kezelni kívánt bőrproblémának megfelelően határozza meg a kezelést végző mezoterapeuta.

Mire alkalmazható?

Mezoterápiás arckezelések bőrfialításra, bőrfeszesítésre


Az évek során sajnos bőrünk veszít feszességéből, rugalmasságából, megereszkedik, rugalmatlanná válik, apróbb ráncok jelennek meg rajta. Ennek egyik oka, hogy már nem termelődnek a bőrben kellő mennyiségben azok az anyagok, pl. hyaluronsav, vitaminok, stb., amely a bőr fiatalságát biztosítják. A tű nélküli mezoterápia során ezen bőrmegújító, feszesítő, öregedésgáló, antioxidáns anyagokat juttatjuk, közvetlenül a sejtekhez. A sejtszintű  hatóanyag bevitelnek  köszönhetően a bőrsejtek megújulnak, ezáltal a bőr feszesebb fiatalosabb lesz. A ráncok kisimulnak, elhalványodnak.


Arckezléshez használt hatóanyagok:

30-40 év közötti bőr feszesítő, fiatalító kezelésre:
Hialuronsav, Organikus szilicium, Sodium Pyruvate, Asian centellasial

Idősebb, vízhiányos, petyhüdt bőr fiatalítására:
Hialuronsav, C-vitamin, Organikus szilicium, DMAE

Mivel a bőr problémájának megfelelő hatóanyagok nagy töménységű alkalmazásával érhető el a leglátványosabb és legtartósabb eredmény, ezért a bőr állapotát és a kezelés célját figyelembe véve állítjuk össze az elektroporáció során használt koktélt.

Egy teljes kúra: 4-6 kezelés
Gyakoriság: hetente


Mezoterápiás testkezelések zsírbontásra, stria kezelésére


Zsírbontásra:

 


A tű nélküli mezoterápia kiválóan alkalmas a diétázás, sportolás ellenére is meglévő, helyi zsírpárnák csökkentésére, megszüntetésére. Ilyen pl. a hason, comb külső oldalán(bricsesz), csípőn, stb. meglévő zsírfölösleg. Az elektroporáció különlegessége abban rejlik, hogy olyan mélységbe juttathatók be a hatóanyagok, amelybe ezidáig csak injekciózással lehetett. Ebből következik, hogy kizárólag 100% analitikai sterilitású anyagokat lehet alkalmazni, kellő töménységben. A kezelés során zsíroldó, feszesítő anyagokat juttatunk a közvetlenül a bőr alatti zsírszövetbe.

Ennek hatására a zsírpárna mérete jelentősen csökken, sok esetben el is tüntethető. A bőr feszesebbé válik, a cellulit okozta gödröcskék (narancsbőr) elsimulnak.


Zsírbontáshoz felhasznált anyagok: Liporeductor koktél, Articsóka PLUS, L-karnitin, Coffein, Phosphatidilcolin

Egy teljes kúra: 4-6 kezelés

Gyakoriság: 2 hetente


Stria kezelésre:


Bőrünk nehezen viseli a súlygyarapodást, tömegnövekedést. Ilyenkor gyakran keletkeznek repedések, sérülések, amelyek vöröses színű csíkok, ún. striák formájában válnak láthatóvá. Később valamelyest elhalványulnak ugyan, de esztétikailag még így is zavaróak maradhatnak.

A tű nélküli mezoterápia során olyan koncentrátumot juttatunk a bőrbe, amely halványítja a hegeket, összehúzza a repedéseket, aktivizálja a sejtregenerációt, ennek eredményeképpen 2-3 kezelés után a striák kb.70-80 %-ban elhalványodnak, alig észrevehetővé válnak.


Stria kezeléshez felhasznált anyagok: Asian centella, organikus szilicium

Egy teljes kúra: 2-3 kezelés

Gyakoriság: 2 hetente


Mezoterápiás hajkezelések a hajhullás megszüntetésére:


A hajhullások, fejbőrproblémák kezelésénél (természetesen az ok feltárását követően) az elektroporációs hajkezelés jelenleg a leghatékonyabb terápia, mert a hatóanyagok mélyen a fejbőrbe, közvetlenül a hajhagymák közelébe kerülnek. A kezelések során B-vitamint, cinket, aminosavakat juttatunk a fejbőrbe, ill. a férfiak idő előtti, un. genetikai hajhullásának kezelésére minoxidil- tartalmú hatóanyagot használunk. A kúrát követően a hajhullás megszűnik, az újonnan növő hajszálak egészségesebbek, erősebbek lesznek.

A tűs mezoterápiás hajkezelésekhez képest a tű nélküli kezelés alternatívát jelenthet azoknak, akik félnek a tűs kezelés vélhető kellemetlenségeitől, ám jóval nagyobb mennyiségű anyagfelhasználást igényel, mivel a hatóanyag egy részét maga a haj szívja fel. Hatékonyságában megegyezik a tűs kezeléssel, de a több anyagszükséglet miatt a kezelés drágább.


Egy teljes kúra:10 alkalom

Gyakoriság:kéthetente


Tű nélküli mezotrápiás kezelést kizáró okok:


Bőrfertőzések
Terhesség
Epilepszia
Szívritmusszabályzó(pace-maker)
Lázas állapot
Súlyos belgyógyászati betegségek

vissza a lap tetejére

Tunelkulimezoterapia.hu

 

Kozmetika Zalaegerszeg 8900 Zalaegerszeg, Berzsenyi D. u. 9. 06-30/4834-288,