Gyorskölcsön

Sminktetoválás

Sminktetoválás

A Sminktetoválás célja a páciens természetes vonásainak (mértékletes) kihangsúlyozása, az arc színeinek és arányainak harmonizálása, kiegyensúlyozása. Az öregedési folyamat során kifakult színek élénkítése, hiányos szemöldök korrigálása.

A Gabi Kozmetikájában magas színvonalú, Svájcban alapított Swiss-Color  tetoválógéppel és  prémium pigmentjeinek felhasználásával történik a sminktetoválás melynek elsajátítására maga a világhírű cég szervezte tréningek által került sor.

sminktetoválás akadémia 

Szín- és allergiateszt
Ha tökéletesen biztonságosan akarunk eljárni, 7 nappal a beavatkozást megelőzően szín- és allergiateszt elvégzése javasolt. Az allergiateszt megfelelő területe a fülcimpa hátsó része, ahova egy tűhegynyi területű pontot tetoválunk a tervezett pigmenttel. Hasonlóképpen az érzéstelenítő allergia tesztje is elvégezhető.

Sebgyógyulás folyamata
Sminktetoválás közben a bőrfelszín sérül, viszont bőrünk igazán hatékony és gyors regenerációja folytán a sebgyógyulási folyamat rögtön a beavatkozás után megindul.

Az egészséges pörkképződés nagymértékben befolyásolja az eredményeket. 

Az apró varr- szerű hegek lepotyogásával elkezdődik a regenerációs periódus, ami további 30 napot vesz igénybe. Ebben az időszakban kerül a pigment a végleges helyére, ahova beágyazódik. 

A sebgyógyulás (7 nap) és a regenerációs időszakban (30 nap) alkalmazott utóápolási tanácsok betartásával nagymértékben befolyásolhatjuk a sminktetoválás minőségét.

A sminktetoválás ellenjavallatai

  • Akut gyulladás a kezelendő területen
  • Patológiai kórképek esetén (scleroderma, tumor, lupus, haematoma)
  • Keloid hajlam
  • Aktív allergiás tünet a kezelendő felületen
  • Anyajegyek esetén 1 cm-es biztonsági területet kell hagyni
  • Szembetegség (szükség esetén szakorvosi beleegyezés)
  • Kemoterápia, sugárkezelés
  • Diabetes, Haemofilia, szívbetegség esetén szakorvosi beleegyezés szükséges
  • Bizonyos bőrfüggelékek esetében a tetoválás nem ajánlott. Orvosi konzultáció szükséges

Sminktetoválás – Szemöldök tetoválás

Sminktetoválás

Szemöldök tetoválás jó választás a szemöldök ívének hangsúlyossá tételére, fazonjának korrigálására, illetve abban az esetben, ha a színével elégedetlen. A szemöldök egyéni kialakítására, illetve a bőr tónusához és az egyéniséghez illeszkedő színharmónia megalkotására többfajta technikai megoldás létezik. A Satír (Tribal) technika azoknak ajánlott, akiknek nagyon gyér, teljesen hiányzik, vagy formailag tökéletlen a szemöldökük. Akiknek viszont csak dúsítani szeretnénk, vagy csak az eleje vagy a vége rövidebb a kelleténél, esetleg köztes hiány van, annak Szálas technikával tudjuk korrigálni.

A jól megválasztott szemöldök, igazi keretet kölcsönöz arcunknak, képes megváltoztatni a szemünk állását és fiatalíthatja arcunkat.

Fájdalomcsillapításnak köszönhetően nincs vagy minimális a fájdalomérzet.

Az elkészítés időtartama: kb. 1,5-2 óra

Az ár tartalmazza az egyszeri korrekciót, melyet 1 hónap elteltével érdemes elvégezni.

A satír 3 – 5 évig marad a bőrben, majd folyamatosan kikopik.

Néhány tudnivaló, ha a szemöldökét tetováltatja
A szemöldök tetoválás előtt 2 nappal nem szabad kozmetikai kezelést, valamint tartós szemöldökfestést csináltatni és természetesen a tetoválás után sem 1,5 – 2 hétig.

A szemöldök tetoválása után nem szabad napozni, szoláriumozni, uszodába, strandra és szaunába menni szintén 1 hétig.  Amit szigorúan tilos: kaparni, vakarni a tetovált vonalat, illetve a varr- darabkákat letépni. Kell viszont egészen vékonyan napi 5-6 alkalommal bőrregeneráló kenőccsel kenegetni a felületet.

A szemöldök tetoválás esetében is legalább 1 hónap, de maximum 3 hónapon belül szükség van korrekciós kezelésre. A színek a sminktetoválást követően kivilágosodnak. A színveszteség nem haladhatja meg soha az 50%-ot, ezért 1 korrekciós kezelés elegendő. Ezt az ár minden esetben tartalmazza és érdemes tudni, hogy a korrekció sokkal rövidebb ideig tart. A vendég a tetoválás előtt részletes elő- és utóápolási tanácsokat kap.

Sminktetoválás – Szemhéjkontúr tetoválás


Szemhéjkontúr tetoválás alkalmazható a szem hangsúlyossá tételére, és a szem formájának korrigálására. A vékony szempillatőben húzott vonaltól, egészen a vastag vonalvezetésig. Azoknak, akiknek gyér és világos szempillájuk van, de nem akarnak kontúrt, ajánljuk a szempilla sűrítést, amely a szempilla tövekben, pontszerűen látszik, hatása teljesen természetes. A felső és alsó szemhéj tetoválásának célja a szem természetes szépségének hangsúlyozása, a szemforma előnyös befolyásolása. A felső szemhéjon tetoválható vastagabb szélesebb ívelt vonal is, esetleg húzott véggel, mintha tussal lenne kifestve a szemünk. 

Az elkészítés időtartama: kb.1-1,5 óra

Az ár tartalmazza az egyszeri korrekciót, melyet 1 hónap elteltével érdemes elvégezni.

A kontúr 3 – 5 évig marad a bőrben, majd folyamatosan kikopik.

Néhány tudnivaló, ha a szemhéját tetováltatja
Mivel a szemhéj bőre rendkívül érzékeny, ezért a legtöbb vendégnek a tetoválás után duzzadt, pirosas lehet a tetovált bőrfelület. Ezért ajánlott, hogy akit ez a munkahelyén vagy egyéb okoknál fogva zavar, az péntek délutánra vagy szombati napra kérjen időpontot.

Szemhéj tetoválása előtt 2 nappal nem szabad kozmetikai kezelést, valamint tartós szempillafestést csináltatni és természetesen a tetoválás után sem 1,5 – 2 hétig.

A szemhéj tetoválása után kerülendő 1 hétig a szempillaspirál és egyéb szemhéjfestékek használata, valamint nem szabad napozni, szoláriumozni, uszodába, strandra és szaunába menni szintén 1 hétig. 

Amit szigorúan tilos: kaparni, vakarni a tetovált vonalat. Naponta többször szükséges viszont bőrregeneráló krémmel kenegetni a kezelt felületet.

A szemhéj tetoválás esetében is igaz, hogy 1 hónappal a tetoválás elkészítése után egy úgynevezett  színfrissítő, szükség esetén pigment pótló korrekcióra van szükség. Ezt az ár minden esetben tartalmazza és érdemes tudni, hogy a korrekció sokkal rövidebb ideig tart és nem lesz már duzzadt a szemhéj. A vendég a kezelés előtt további elő- és utóápolási tanácsokat kap.

Sminktetoválás Zalaegerszeg központjában

Sminktanácsadás